تبیان، دستیار زندگی

اگر روح به ملکوت برسد رویای صادقه می بیند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برخی آن روح پالوده و تصفیه شده را ندارند که روح به عالم ملکوت راه یابد بنابراین شیاطین به آن ها خواب های آشفته را القا می کنند اما برخی به این جایگاه و مقام رسیده اند و در خواب می توانند رویای صادق ببینند .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آسمان
«بسته به این است که چه کسی خواب می بیند. برخی آن روح پالوده و تصفیه شده را ندارند که روح  به عالم ملکوت راه یابد بنابراین شیاطین به آن ها خواب های آشفته را القا می کنند اما برخی به این جایگاه و مقام رسیده اند و در خواب می توانند رویای صادق ببینند که خبر از رویدادهایی در آینده می دهد.»

بخش دوم گفتگوی گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با آیت الله هاشم بطحایی عضو مجلس خبرگان رهبری به ایام الله یا خاص بودن برخی از روزها، فال خوب و اعتنا به خواب می پردازد.

این که ما برای برخی از روزها یا شب ها ارج و اعتبار افزون تری قائل هستیم چه معنایی دارد؟ مثلا در دین اسلام شب قدر به اندازه هزار شب قدر و ارزش دارد. این ارزش از کجا می آید؟
در این که برخی از شب ها مثل شب قدر دارای ارج و اعتبار هستند تردیدی نیست و از این ایام باید برای سازندگی، خودسازی و کسب معرفت سود برد. اگر بخواهم حرفم را ساده و با مثال های ملموس طرح کنم مثل این می ماند که امروز بودجه کشور در مجلس بررسی می شود. حالا آن نماینده شهرستان یا استان وقتی که بودجه آن استان یا شهرستان بررسی می شود خوابش می گیرد یعنی حواسش نباشد که چه اتفاقی در مجلس می افتد و جریان تصمیم گیری چه بوده و چقدر و به کدام بخش از استان بودجه تخصیص یافته است بنابراین وقتی نوبت به بودجه آن استان یا شهرستان می رسد توجه آن نماینده هم بیشتر می شود گوش هایش تیز است که  برای استان چقدر بودجه در نظر می گیرند، در حالی که آن درجه از توجه در لحظات عادی ممکن است نباشد. در حقیقت برخی از ایام در سال مثل شب قدر توجه افزون تری را می طلبد چون در شب قدر قرار است که مقدرات بسته شود چون قرار است آنچه که مقدرات است به دست امام زمان (عج) برسد بنابراین ضرورت دارد که انسان در شب قدر بیدار بماند و با همین بیداری و تضرع  به درگاه خداوند این منظور را برساند که من نیازمند و محتاج هستم و جز خداوند پناهگاهی ندارم این باعث می شود که انسان اوج بگیرد.

این که برخی از ایام را ایام الله می نامیم چه؟
ببینید همه روزها مال خداست. آیا انسان می تواند روی روزها یا دقایق و لحظه هایی دست بگذارد و بگوید که این روزها و یا دقایق متعلق به کسی دیگر جز خداوند است.

قرآن می فرماید له مافی السموات و ما فی الارض.

بله هر آنچه که می بینیم متعلق به خداست پس بنابراین نمی توان گفت که یک روز ایام الله باشد و یک روز دیگر ایام الله نباشد.  اما مثلا می گوییم برای روزهایی یک فضیلت هایی در نظر گرفته شده است مثلا  عبادت در روز جمعه سفارش شده است یا لیله الرغائب فلان کیفیت را دارد اما این طور نیست که روزهای دیگر روز خدا نباشد.

فال خوب زدن چه جایگاهی دارد؟
استخاره درست است البته انسان اول باید دست به استشاره بزند یعنی خرد خود و خرد کارشناسی را به کار بگیرد و درباره موضوعی که در آن تردید دارد دست به مشورت بزند و اگر به نتیجه نرسید می تواند استخاره کند. قرعه هم خوب است، تیری است که دقیقا به هدف خود می خورد. در هر صورت آنچه قرآن و اهل بیت به آن تصریح می کنند خوب و نتیجه بخش است اما گاهی مردم برای خود راه و رسم جداگانه ای می سازند که مبنای عقلی و منطقی ندارد.

این که گاهی به طور وسواسی برخی درگیر خواب هایشان می شوند و خواب را بیش از حد مبنا  قرار می دهند وجهی دارد؟
بسته به این است که چه کسی خواب را دیده باشد و چه کسی آن خواب را تعبیر کند. آیا حضرت یوسف خواب را دیده است یا کسی که دچار آشفتگی فکری است؟ آیا حضرت یوسف خواب را تعبیر می کند یا کسی که علم و آگاهی در این باره ندارد. قرآن به ما می گوید که وقتی حضرت یوسف در زندان بود دو زندانی خواب های خود را برای حضرت یوسف تعریف کردند. یکی شان گفت در خواب دیدم  بر سر خود نان حمل می کنم و پرندگان از آن نان ها می خورند. دیگری گفت در خواب دیدم که خوشه انگور را برای شراب فشار می دهم . حضرت یوسف هم به یکی شان گفت - همان که نان بر بالای سر دیده بود – تو سرت به بالای دار می رود و به آن یکی هم گفت تو ساقی ملک – پادشاه -  می شوی.  آن دو نفر وقتی به بیرون رفتند به دربار آمدند و دربار را از وجود جوان عالم و آگاهی که تعبیر خواب می داند آگاه کردند. آن موقع عزیز مصر خواب دیده بود که هفت گاو لاغر به جان هفت گاو فربه افتادند و آن ها را خورند و معبران گفته بودند این خواب آشفته ای است و نباید به آن اعتنا کرد. آن وقت یوسف را از زندان بیرون آورند و نزد عزیز مصر بردند و یوسف گفت شما 7 سال قحطسالی در پیش رو دارید و هرچه گندم دارید بکارید و با خوشه انبار کنید و همین امر و تدبیری که به خرج داده شد  باعث عزت یوسف و عزت مصر شد و از  اطراف و اکناف به مصر می آمدند چون همه جا را قحطی فرا گرفته بود. ضمن این که در ابتدای آیات این سوره حضرت یوسف خواب می بیند و به پدر می گوید: یا ابت انی رایت احد عشر کوکبا و الشمس و القمر رایتهم لی ساجدین.  باز توجه کنید این خواب را فردی روشن ضمیر دیده که روزگاری یازده کوکب بر او سجده خواهند کرد. پدر آن موقع به یوسف که خردسال بود توصیه کرد در این باره چیزی به برادرانش نگوید چون مورد حسد قرار می گرفت اما وقتی یوسف در مصر به عزت رسید همان ها آمدند و نزد یوسف سجده کردند و خواب او تعبیر شد. حالا بسته به این است که چه کسی خواب می بیند. برخی آن روح پالوده و تصفیه شده را ندارند که روح  به عالم ملکوت راه یابد بنابراین شیاطین به آن ها خواب های آشفته را القا می کنند اما برخی به این جایگاه و مقام رسیده اند و در خواب می توانند رویای صادق ببینند که خبر از رویدادهایی در آینده می دهد.  

منبع: خبرگزاری شبستان
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.