تبیان، دستیار زندگی

اهمیت زیارت سیدالشهدا(ع) در کلام ائمه اطهار(ع)

آیت‌الله حسینی مازندرانی گفت: مساجد و صدا و سیما از مروجان اثرگذار حماسه اربعین حسینی هستند به طوری که اگر تبلیغات و برنامه‌ریزی‌های این دو نهاد نبود، شاید چنین حماسه عظیمی، خلق نمی‌شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آیت‌الله حسینی مازندرانی
 
آیت الله سیدرضا حسینی مازندرانی، استاد اخلاق حوزه علمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه «اربعین حسینی» ظرفیت عظیم و مهمی است تا افرادی که با پای پیاده به قصد زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) به کربلا می روند، اهداف واقعی نهضت تاریخی امام حسین(ع ) را دریابند، گفت: همچنین اربعین حسینی، فرصتی گرانبها است تا گروه های مختلف مردم اعم از شیعه، سنی، مسیحی، یهودی و پیروان سایر ادیان و مذاهب، درباره فلسفه و اهداف نهضت عاشورا، تدبر کنند.

این استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: در وصف اهمیت و ثواب زیارت اربعین امام حسین(ع)، روایتی مستند، از امام حسن عسکری(ع) داریم.  در كتاب «إقبال» سیّد بن طاووس با إسنادش به أبی‌جعفر طوسی، و او با إسنادش به امام حسن عسكری(ع) روایت می‌كند كه آن حضرت فرمودند «عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَواتُ إحدی و خَمسینَ، و زیارةُ‌ الأربعینَ، و التَّخَتُّم بِالیَمینِ، و تَعفیرُ الجَبینِِ، و الجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ: نشانه‌های مؤمن پنج چیز است: اول: نماز پنجاه و یك ركعت (واجب و نافله در طول شبانه روز). دوم: زیارة اربعین حضرت سید الشهدا. سوم: انگشتر در دست راست نمودن. چهارم: پیشانی بر خاك گذاردن. پنجم: بلند گفتن بسم‌ الله ‌الرّحمن الرّحیم در نمازهای جهریه (صبح، مغرب و عشاء).»

محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته اند

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) شهر ری در ادامه با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته اند» خاطرنشان کرد: مساجد و صدا و سیما از مروجان اثرگذار حماسه اربعین حسینی هستند به طوری که اگر تبلیغات و برنامه ریزی های این دو نهاد نبود، شاید چنین حماسه عظیمی، خلق نمی شد.

مسئول حوزه علمیه امام حسین(ع) شهر ری ادامه داد: چند سالی است مساجد، هیت های مذهبی و مبلغان و خطبا، مردم را بیشتر از گذشته، با اهمیت و ثواب مضاعف زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) آشنا می کنند، و صدا و سیما و خبرگزاری ها و رسانه های مجازی، نیز در همین راستا، جلال و شکوه پیاده روی اربعین حسینی و حضور چند ده میلونی عاشقان حسینی، را نمایش می دهند.

آیت الله حسینی مازندرانی؛ فقیه مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در ادامه با تاکید بر نقش ائمه جماعات مساجد، مبلغان دینی و رسانه های تصویری، شنیداری و مجازی و خبرگزاری ها در ترغیب مردم برای خلقِ حماسه عظیم اربعین حسینی، گفت: پیاده روی اربعین حسینی به نمادی برای شیعیان تبدیل شده است، به طوری که باوجود سانسور حضور چند ده میلیونی مردم در اربعین حسینی از سوی رسانه های استکبار جهانی و وهابیت، مشتاقان امام حسین(ع) و آزادی خواهان و عدالت طلبان جهان، همه ساله با شکوه بیشتری، در مسیر پیاده روی اربعین حضور می یابند و خود را کربلا می رسانند.

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) شهر ری خاطرنشان کرد: ما نیز همچون سایر مساجد کشور، مردم را به حضور در گردهم آیی بزرگِ اربعین حسینی تشویق می کنیم و همه ساله، تعداد زیادی از نمازگزاران این مسجد، در ایام اربعین، خود را به کربلا و حرم مطهر حضرت اباعبدالله(ع) می رسانند.

این استاد اخلاق حوزه های علمیه افزود: محتشم کاشانی بسیار زیبا درباره عظمت قیام کربلا سروده است:

باز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است

باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین   بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است

این صبح تیره باز دمید از کجا کزو   کار جهان و خلق جهان جمله در هم است

گویا طلوع می‌کند از مغرب آفتاب  کاشوب در تمامی ذرات عالم است

گر خوانمش قیامت دنیا بعید نیست  این رستخیز عام که نامش محرم است

در بارگاه قدس که جای ملال نیست  سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است

جن و ملک بر آدمیان نوحه می‌کنند گویا عزای اشرف اولاد آدم است

آیت الله حسینی مازندرانی؛ فقیه مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) گفت: وظیفه خود می دانم که از تلاش همه نهادهای مردمی، سازمان های دولتی و رسانه های مجازی و صدا و سیما که نقش مهمی در گسترش حضور مردم در اربعین حسینی دارند، تشکر و قدردانی کنم؛ مرکز مدیریت حوزه های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، صدا و سیما، خبرگزاری های رسمی کشور، جامعه مبلغان کشور و شهرداری ها، بیشترین خدمت را به زائران حسینی کرده اند.

اهمیت زیارت سیدالشهدا(ع) در کلام ائمه اطهار(ع)

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) شهر ری در ادامه به تبیین برخی از روایاتی که درباره اهمیت زیارت اربعین حسینی آمده است، گفت: در کتاب کامل الزیارات که یکی از کتاب های معتبر شیعه است چند روایت راجع به ثواب پیاده رفتن به زیارت امام حسین ع است و در برخی از این روایات آمده است که برای هر قدمی که زائر برمی دارد  ثوابی نوشته می شود و گناهی از گناهان او بخشیده می شود.

این استاد اخلاق حوزه های علمیه افزود: ابان بن تغلب از امام صادق(ع) آورده است که امام از ابان سوال می کند «آخرین باری که به زیارت رفتی چه زمانی بود»؛ ابان می گوید «من مدت ها است که به زیارت نرفته ام» حضرت می فرمایند «سبحان الله العظیم و انت من روساء الشیعه. تترک زیارة الحسین علیه السلام؟ لا تزوره؟ من زار الحسین (ع) کتب الله له بکل خطوة حسنة و محی عنه بکل خطوة سیئة و غفر له ما تقدم من ذنبه و ما تاخر: برای هر قدمی ثوابی می نویسد و گناهی را  محو می کند و گناهان گذشته دور و نزدیک او را می بخشد.

آیت الله حسینی مازندرانی ادامه داد: در روایتی دیگر آمده است که «کتب الله له لکل خطوه الف حسنة و محو عنه الف سیئة و رفع له الف درجة: برای هر قدمِ زائران سیدالشهدا(ع)، هزار ثواب می نویسند و هزار گناه را از او محو می کنند و هزار درجه مقام او را بالا می برند.»

این مجتهد و فقیه خاطرنشان کرد: ائمه جماعات و سایر فعالان مساجد و همچنین خطبا و مبلغان دین، باید اولویت هایی مانند حفظ اتحاد اسلامی، بیان آموزه های قرآن و عترت(ع) و تبیین اهداف نهضت و قیام امام حسین(ع) را برای زائران اربعین حسینی بازگو کنند.

منبع : خبرگزاری شبستان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.