تبیان، دستیار زندگی

خوراک حلال از نگاه شهرداری وین

وبگاه شهرداری وین (پایتخت اتریش) در واکنش به اعتراضات نسبت به عرضه خوراک حلال در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مطلبی منتشر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
غذای حلال

مدتی پیش فروشگاه‌­های زنجیره‌ای «مرکور» و «بیلا» به مدت دو هفته محصولات با نشان حلال را در شعبه‌های خود در سراسر اتریش به مدت  پنج روز توزیع کردند. مخالفت از سوی مشتریان در حدی بود که در برخی از شعباتِ این فروشگاه‌ها تظاهراتی نیز برپا شد. از این رو این فروشگاه­‌های زنجیره‌ای ناچار به حذف این محصول از فهرست خود شدند.

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در اتریش، وبگاه شهرداری وین در واکنش به این جریان مطلبی منتشر کرده و در مورد معنی کلمه­ «حلال» و «حرام» و تفاوت این دو را از لحاظ شرعی و پزشکی توضیح داده و آورده است: «نشان حلال بر روی گوشت حیوانات خونگرم، تنها یک نشان مذهبی نیست؛ بلکه در مورد فایده‌های غذایی و پزشکی آن نیز بسیار توصیه شده است. هر چند طرفداران حقوق حیوانات روش خاصی را که در ذبح حیوان برای تهیه گوشت حلال مورد استفاده قرار می­گیرد، نمی­پذیرند و معتقد هستند که حیوان در این حالت بسیار زجر می‌کشد»

این وبگاه همچنین می‌افزاید: در اسلام به پرورش خوب و سالم حیوانات بسیار توصیه شده است و از این رو شاید مسلمانان مسئله­ حقوق حیوانات را از نگاه دینی، به خوبی در این زمینه رعایت کرده باشند».

جامعه­ مسلمانان به طور خاص در وین، در حال رشد است و نیاز مسلمانان به گوشت حلال می‌­تواند به خودی خود ایجاد اشتغال کرده و درآمد بسیار خوبی به همراه داشته باشد. با این حال عرضه­ چنین محصولی در سطح فروشگاه­‌های زنجیره­‌ای اتریش، امری ساده و بدون عکس العمل نخواهد بود. هرچند فروشگاه‌­های «مرکور» بار دیگر عرضه­ این نوع محصولات را از سر گرفته‌­اند، با این حال در حال حاضر مسلمانان این نوع محصولات را از فروشگاه‌­های شناخته شده خود مانند «اِتسان» خریداری می‌کنند. دولت ترکیه به ویژه دولت اردوغان در گسترش این فروشگاه‌­ها در اتریش بسیار نقش داشته است.


منبع: خبرگزاری قران
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.