تبیان، دستیار زندگی

حسینیه امینی ها، جلوه ای از هنرهای معماری در قزوین

بدون شک یکی از محبوب ترین دیدنی های قزوین حسینیه امینی ها است، بنایی که اوج و شاهکار معماری را به نمایش گذاشته و بازدید از آن مطمئنا برایتان جالب توجه است. این حسینیه قسمتی از یک خانه ی اعیانی بزرگ بوده که امروز از آن فقط همین حسینیه به جای مانده است. پیشنهاد می کنیم در سفر به قزوین حتما سری به این حسینیه بزنید و جذابیت های معماری اش را از نزدیک تماشا کنید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حسینیه امینی ها در قزوین

قزوین آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی زیادی دارد که می توانید سفری چند روزه به این شهر ترتیب دهید و از آن ها دیدن کنید. برای دیدن از یکی از شاهکارهای معماری ایران باید به خیابان مولوی قزوین بروید در اینجا حسینیه ای را می بینید که با دیگر حسینیه ها تفاوت زیادی دارد.

همین که پا به این خانه ی تاریخی می گذارید انگار به محلی دنج و پر از جزئیات رفته اید و دلتان می خواهد ساعت ها با تماشای شیشه های رنگی، فرش های قرمز، طاقچه ها و نقش های قدیمی اش غرق در گذشته های دور تاریخ ایران شوید. چشم اندازهای این خانه را فقط در خانه های تاریخی و فیلم و سریال های قدیمی می توانید ببینید پس تا می توانید به دقت همه ی قسمت های این خانه را تماشا کنید.

قزوین شهری است که بسیاری از جاذبه های گردشگری اش در نزدیکی هم هستند و به راحتی می توانید از آن ها بازدید کنید. اگر برای بازدید از حسینیه امینی ها به خیابان مولوی می روید می توانید از جاذبه های دیگری مثل مقبره امامزاده حسین (ع)، مقبره امامزاده اسماعیل (ع)، بازار تاریخی و مسجد جامع قزوین هم دیدن کنید چون در فاصله ی کمی از هم قرار گفته اند. شادروان حاج محمدرضا امینی در سال ۱۳۰۲ هجری قمری این خانه را وقف کرد تا در آن کارهایی مثل ختم قرآن کریم در ماه رمضان، غذا دادن به عزاداران محرم و روضه خوانی انجام دهد. این حسینیه ۲۸۴۴ متر مربع مساحت دارد و در سال ۱۲۷۵ هجری قمری ساخته شده است. در آن زمان برای ساخت این حسینیه چهل و هشت هزار تومان هزینه شده تا یکی از شاهکارهای معماری این شهر خلق شود.

اگر قصد سفر به قزوین و بازدید از جاذبه هایش را دارید دیدن از حسینیه امینی ها را از دست ندهید چون با رفتن به این محل شانس این را دارید تا در محیطی آرام و دنج غرق تماشای جاذبه های معماری ایران شوید. اینجا از خانه های تاریخی ایران است که با تبدیل شدن به حسینیه رنگ سرزندگی و معنویت به خود گرفته است.
حسینیه امینی ها در قزوین


تالارهای حسینیه


این حسینیه شامل دو حیاط، سه تالار و همینطور فضاهای مختلف در زیر زمین و هم کف است . بدون شک جذاب ترین بخش این حسینیه سه تالار است که در موازات هم جای گرفته اند و شامل ارسی های زیبایی هستند. نه دهنه ارسی و شیشه های رنگی چنان استادانه تالار جنوبی را مزین کرده اند که شاهکاری هنری به وجود آمده است.

سرتان را بالا ببرید و به سقف تالارها هم نگاهی بیندازید جایی که نقاشی ها، آیینه کاری، گچبری ها و گره بندی های چوبی تابلویی تماشایی را رقم زده اند. به غیر از تالار ها این حسینیه قسمت های جذاب دیگری هم دارد که البته در آن ها از تزئینات ساده تری استفاده شده است.  در زیر این تالار قسمت هایی مثل سردابه و زیر زمین هست که در فصل های گرم سال از خنکای آنجا برای نگهداری غذا استفاده می شده است.
حسینیه امینی ها در قزوین

در میانه ی این خانه سه تالار موازی را می بینید که در میان دو حیاط شمالی و جنوبی جای گفته اند. ارسی های جذاب این تالارها همین که موقع روضه خوانی می شود بالا می روند و سه تالار به یک تالار یکپارچه تبدیل می شود. در وسط این تالار یک چلچراغ بزرگ می بینید که زیبایی خاصی را برای این قسمت به ارمغان آورده است. فرش هایی که در این تالارها پهن شده همه یک دست، قرمز و دستباف هستند و با طرح های اصیل و زیبا تزئین شده اند

تالار میانی با ۱۸ متر طول و ۵ متر عرض از دو تالار دیگر بزرگ تر می باشند از طرفی، طول و عرض دو تالار دیگر ۱۰ و ۵ متر است. در این تالارها گچ بری ها، نقاشی ها، دیوار واره های چوبی و … چنان ماهرانه با هم ترکیب شده اند و اثری بی بدیل را خلق کرده اند که از راه رفتن در آن و تماشای در و دیوارها سیر نمی شوید. بسیاری از خانه های تاریخی ایران با گذر زمان تخریب شده اند ولی تغییر کاربری این خانه راهی برای حفظ آن هاست. در سال ۱۳۰۳ هجری قمری برای روضه خوانی های محرم و غذا دادن به عزاداران، دهاتی وقف این حسینیه شده است. در نزدیکی این خانه یک حمام تاریخی هست که به عقیده ی عده ای متعلق به خاندان امینی ها بوده و آن ها در زمان سکونت در این خانه از ان استفاده می کرده اند.

پیشنهاد می کنیم در سفر به قزوین حتما از حسینه ایمنی ها دیدن کنید؛ زمان بازدید هر روز از ساعت ۹ تا ۱ ظهر و ۴ تا ۶ عصر است.

منبع: مجله گردشگری الی گشت